Menü

Adatvédelmi nyilatkozat

A jelen adatvédelmi nyilatkozat az Ön azon személyes adatainak részleteit írja le, amelyeket a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto és Cabforce webportálon, illetve a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto és Cabforce néven működő bármely mobiltelefonos portálon és alkalmazáson (a továbbiakban: „Platform”) keresztül gyűjtünk: hogyan kezeljük az ilyen adatokat és kikkel lehet közölni ezeket. Ez a közlemény megmagyarázza az Ön vonatkozó adatvédelmi törvények – beleértve az EU általános adatvédelmi szabályozását („GDPR”) is – szerinti jogait az Ön adatainak általunk végzett feldolgozásával kapcsolatban.

Rólunk

Az ETrawler Unlimited Company vállalat (amely üzleti tevékenységét Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto és Cabforce néven folytatja, ÁFA-azonosítója: 4693898K, székhelye: CarTrawler, Classon House, Dundrum Business Park, Dundrum, Dublin 14, Írország) a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto és Cabforce Platformok tulajdonosa és üzemeltetője, így a jelen Adatvédelmi közleményben leírt személyes adatok adatkezelője is. A jelen közleményben szereplő „mi”, „minket” és „miénk” hivatkozások ezért a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto és Cabforce szolgáltatókra való hivatkozásként értendők (az esettől függően).
Járműbérlési és egyéb szárazföldi szállítási szolgáltatásokat – mint például busz-, vonat- és taxiszolgáltatásokat („Szállítás”) –, valamint utazással kapcsolatos kiegészítő termékeket és szolgáltatásokat kínálunk az ügyfeleknek. Miután az Ön személyes adatait továbbítják a szállítási szolgáltató részére, ez utóbbi saját maga is adatkezelővé válik az általa történő adatkezelés tekintetében.
A nyilatkozat végén található címeken kapcsolatba léphet velünk, illetve a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos kérdéseit felteheti az adatvédelmi megbízottunknak a dpo@cartrawler.com e-mail címen.

Az általunk kezelt személyes adatok

Azért, Szállítással, illetve bármilyen kiegészítő szolgáltatással kapcsolatos foglalását feldolgozhassuk, bizonyos információkat kérünk Öntől, mint például a neve, címe, e-mail címe, fizetési információi és foglalási adatai. A Platformunk elérésére használt eszközéről is gyűjtünk bizonyos adatokat, mint például az IP-cím, a böngésző, illetve az Ön által használt eszköz típusa. A saját magunk gyűjtötte adatokon túl esetenként olyan adatokat is kapunk, amelyeket harmadik felek gyűjtenek a mi nevünkben, például amikor Ön egy harmadik fél portálján megjelenő Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto vagy Cabforce reklámot lát.

Az általunk Önről gyűjtött információk legtöbbje olyan, amit Ön adott meg nekünk. Ezek a következők lehetnek:

• Szállítási Árajánlat – ha Szállításra kér árajánlatot, akkor mi gyűjtjük az Ön nevét, e-mail címét, IP-címét és az árajánlatkérési hivatkozást. Ha telefonon lépett kapcsolatba velünk, akkor a birtokunkba kerül az Ön telefonszáma és a beszélgetésünk felvétele.

• Lemondó e-mailek és telefonhívások – ha Ön megkezdi, de nem fejezi be a foglalást, mi korlátozott számú adatot ilyen esetben is gyűjtünk, mint például az Ön neve, e-mail címe és telefonszáma (a velünk való kommunikációja típusától függően).

• Foglalási adatok – ha Ön nálunk foglalást végez, olyan adatokat fogunk kérni Öntől, amelyek a foglalás feldolgozása vagy a visszatérítések feldolgozása érdekében szükségesek számunkra. Ilyen információ az Ön neve, címe, e-mail címe, telefonszáma és a fizetési információi.

• Kérdések és panaszok – ha kérdéssel vagy panasszal keresi meg ügyfélszolgálatunkat, akkor rögzítjük a kérdés vagy a panasz adatait, valamint a kérdés vagy panasz kezelésének módját a rendszereinkben. A kérdéssel vagy panasszal kapcsolatban további adatokat kérhetünk a vonatkozó Szállítási vagy más szolgáltatótól, ezeket szintén rögzítjük a rendszereinkben.

• Biztosítási kötvény – ha biztosítást köt valamelyik biztosító partnerünknél, akkor a biztosítás megkötésének elősegítése érdekében mi gyűjtjük az Ön nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát, foglalási hivatkozását, IP-címét és fizetési adatait.

• Egyéb kiegészítő termékek és szolgáltatások – ha bármilyen más kiegészítő szolgáltatást, például parkolást foglal vagy vásárol, akkor olyan adatokat fogunk kérni Öntől, amelyek a kérésének feldolgozása érdekében szükségesek számunkra. Ilyen információ az Ön neve, címe, e-mail címe, telefonszáma, foglalási hivatkozása, IP-címe és a fizetési információi.

• Eseti taxifoglalás adatai

• Ha regisztrál az eseti taxifoglalási alkalmazásunkba, akkor mi gyűjtjük az Ön nevét, e-mail címét, hűségprogram-azonosítóját (ha van) és -jelszavát, valamint fizetési adatait.

• Amikor az eseti taxifoglalási alkalmazásunkat használja, mi gyűjtjük az Ön nevét, e-mail címét és fizetési adatait. Az app használata vagy az utazás során begyűjtjük a tartózkodási hely-adatait is.

• Tartózkodási hely-adatok – ha mobiltelefonról használja szolgáltatásainkat, és engedélyezte rajta a helymeghatározási szolgáltatásokat, akkor mi rögzítjük az Ön tartózkodási helyét annak érdekében, hogy segíthessünk a helyi Szállítási vagy más szolgáltatások megtalálásában. Az IP-címét is felhasználjuk arra, hogy megállapítsuk, melyik országból végzi a foglalást.

• Hűségprogram adatok – ha Ön csatlakozik hűségprogramunkhoz, pl. a MyAccount programhoz, akkor mi tároljuk az Ön nevét, e-mail címét, telefonszámát, születési dátumát, felhasználónevét és jelszavát, valamint előzmény foglalási hivatkozásait.

• E-mailes/telefonos marketing – amikor mi gyűjtjük az Ön e-mail címét és/vagy telefonszámát, akkor rögzíteni fogjuk az arra vonatkozó preferenciáit, hogy szeretne-e marketingüzeneteket kapni tőlünk a saját termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve harmadik felek termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatban.

• Felmérések – ha részt vesz egy felmérésben, akkor mi rögzítjük a felmérésre adott válaszait az Ön nevével és e-mail címével együtt.

Az általunk automatikusan gyűjtött személyes adatok

A Platformunk használata során különböző technológiákkal automatikusan rögzítünk az Ön által használt készülékkel kapcsolatos adatokat, valamint azt, hogy miképpen kommunikál a Platformmal. Ilyen információk:

• Eszköz adatai – mi automatikusan adatokat gyűjtünk az Ön által használt készülékről, beleértve annak IP-címét, eszközazonosítóját, az Ön által használt böngészőt és az eszközön futó operációs rendszert.

• Hogyan kommunikál a Platformunkkal – mi adatokat rögzítünk arról, hogy Ön hogyan használja a Platformunkat, pl. látogatásának dátuma és ideje, milyen oldalakat néz meg, mennyi ideig marad az oldalakon, hová kattintott egy oldalon, valamint az Ön által esetleg tapasztalt összeomlások vagy programhibák adatai.

• Hogyan jutott el a Platformra – ahol tudjuk, rögzítjük, hogy Ön hogyan érkezett a Platformunkra (pl. egy keresőből, vagy egy reklámunkra kattintva érkezett).

A személyes adatok forrásai

Bár főként közvetlenül Öntől gyűjtünk adatokat, vannak olyan helyzetek, amikor harmadik fél forrásokból is gyűjtünk adatokat. Ilyen körülmények:

• Harmadik felek – olyan programot működtetünk, amelynek keretében harmadik felek reklámozzák Platformunkat a mi nevünkben. Ha Ön egy ilyen reklámra kattint, akkor a mi Platformunkra irányítódik át egy olyan technológia használatával, amellyel megtudhatjuk, hogy melyik harmadik fél hivatkozott ránk. Ezután követjük, hogy Ön végez-e foglalást, és ha igen, akkor ezt a foglalást a vonatkozó harmadik félhez kapcsoljuk a neki járó jutalékfizetés céljából. Az Ön személyes adatait azonban nem adjuk át a harmadik félnek.

• Szolgáltató – ha bármilyen probléma merül fel az Ön Szállítási vagy más szolgáltatójával, akkor a szolgáltató kapcsolatba léphet velünk a problémával kapcsolatos információkkal.

• Reklámok – ha reklámok megjelenítése érdekében harmadik felekkel működünk együtt, különféle technológiák, például sütik vagy pixelcímkék használatával rögzíthetjük, hogy Ön miként reagál ezekre a reklámokra. Ezeket az adatokat egyes esetekben olyan sütik és pixeljelölések küldik nekünk, amelyeket a mi nevünkben ezek a harmadik felek helyeztek el. A nekünk küldött adatok anonim módon érkeznek.
• Más magánszemélyek – ha Ön valamely más személy nevében személyes adatokat ad meg nekünk, akkor Ön megerősíti, hogy az adott személy hozzájárulását adta ehhez, Ön pedig átadja neki a jelen Adatvédelmi nyilatkozat egy példányát.

Az adatkezelés céljai és jogalapja

Az Ön személyes adatai felhasználásának fő célja, hogy feldolgozzuk a Szállítási és kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó foglalásait, valamint, hogy kezeljük az ilyen foglalásokkal kapcsolatban felmerülő kérdéseket és problémákat. Az Ön személyes adatait bizonyos más célra is használjuk, például arra, hogy testre szabott, e-maileket és reklámokat küldjünk Önnek, a Platform használatának figyelése pedig segít abban, hogy javítsuk és alakítsuk a megjelenésünket.

A következőkben tovább részletezzük a feldolgozást igazoló feldolgozási és jogi alapokat:

• Szállítási árajánlat – az Ön személyes adatait abból a célból kezeljük, hogy Szállítási árajánlatot adhassunk Önnek. Ezeket az adatokat azért szükséges feldolgoznunk, hogy még a lehetséges Szállítási szerződés megkötése előtt megtehessük a kérésével kapcsolatos lépéseket.

• Lemondó e-mailek és telefonhívások – személyes adatokat kezelünk abból a célból, hogy kapcsolatba léphessünk Önnel és tisztázhassuk, hogy a foglalás megkísérlése során tapasztalt-e bármilyen problémát. Ezt abból a jogos érdekből tesszük, hogy minőségi ügyfélszolgálatot biztosíthassunk, és ne legyenek problémák a Platformunkkal.

• Hívások rögzítése – a hívások oktatási és minőségbiztosítási célokból rögzíthetők jogos érdekünk alapján.

• Foglalások – az Ön személyes adatait felhasználjuk arra, hogy a nálunk és a Szállítási szolgáltatóknál végzett foglalásait feldolgozhassuk, és hogy lehetővé tegyük Önnek foglalásai kezelését a Platformon keresztül. Ha személyes adatokat ilyen célból kezelünk, akkor ezt azon az alapon tesszük, mert ez szükséges vagy a szerződés megkötéséhez, vagy a szerződés teljesítéséhez Szállítási foglalási szolgáltatásunk nyújtása során.

• Biztosítás / egyéb kiegészítő termék vagy szolgáltatás – ha Ön Szállítási foglalásával kapcsolatban biztosítást köt az egyik biztosító partnerünknél, vagy más kiegészítő szolgáltatást foglal, akkor mi az adott szolgáltatás foglalásának elősegítése érdekében kezeljük az Ön adatait. Ha személyes adatokat ilyen célból kezelünk, akkor ezt azon az alapon tesszük, mert ez szükséges vagy a szerződés megkötéséhez, vagy az Önnel kötött szerződés teljesítéséhez az adott szolgáltatás Önnek történő nyújtása során.

• Kérdések és panaszok – ha kérdést küld nekünk, vagy panasza van a Szállítás foglalása vagy bármely más kiegészítő szolgáltatással kapcsolatban, akkor mi az Ön személyes adatait kérdésének megválaszolása, illetve panaszának megoldása érdekében kezeljük. Ha a személyes adatokat kérdés vagy panasz kapcsán használjuk fel, akkor ezt az ügyfél kérdéseinek és panaszainak kezelésére vonatkozó jogos érdekünkből tesszük. Ha önkéntesen ad meg adatokat az egészségével kapcsolatban, akkor ezt a személyes adatot azért használjuk fel, mert ehhez Ön kifejezett hozzájárulását adta a kérdésének vagy panaszának kezelése érdekében.

• Eseti taxifoglalás alkalmazás – az Ön adatait az eseti taxifoglalás alkalmazásba történő regisztrációnak és az alkalmazás használatának elősegítése érdekében kezeljük. Ez a szerződés megkötéséhez vagy teljesítéséhez való szükségesség alapján történik.

• Hűségprogramok – ahol létezik hűségprogram, ott mi az Ön személyes adatait abból a célból kezeljük, hogy a hűségprogramot adminisztráljuk, a hűségpontokat hozzáadjuk/levonjuk, illetve értesítsük Önt a hűségprogram jutalmairól. Ezen adatok feldolgozásának alapja, hogy ez szükséges az Önnel kötött szerződés teljesítéséhez.

• E-mailes/telefonos marketing - ha valamely szolgáltatás nyújtásával kapcsolatban gyűjtöttük az Ön e-mail címét és/vagy telefonszámát, akkor az Ön által felénk kinyilvánított marketingpreferenciáktól függően marketinganyagokat küldhetünk Önnek olyan termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban, amelyek véleményünk szerint érdekelhetik Önt. Ezen marketinganyagok küldésének alapja jogos érdekeink, illetve bizonyos esetekben a hozzájárulás.

• Szolgáltatásaink nyújtása és továbbfejlesztése – amikor a Platform és a szolgáltatások Ön által történő használatával kapcsolatban adatokat gyűjtünk – például az Ön eszközének adatait, vagy azzal kapcsolatos adatokat, hogy Ön hogyan használja Platformunkat és szolgáltatásainkat – ezeket az adatokat mi szolgáltatásaink nyújtása és a felhasználói élmény személyre szabása céljából használjuk fel. Ezeket az adatokat az általunk bevezetni kívánt új szolgáltatások teszteléséhez, a Platform használatának elemzéséhez, valamint a szolgáltatásaink értékeléséhez és javításához is felhasználjuk. Ahol csak lehetséges, ezeket az adatokat anonim módon használjuk fel. Személyes adatainak ilyen felhasználásának alapja a szolgáltatásaink működtetéséhez, javításához és biztosításához fűződő jogos érdekünk.

• Elemzés/jelentéstétel – a foglalásokkal kapcsolatos adatokat felhasználjuk üzleti tevékenységünk működését bemutató belső jelentések létrehozására. Ezeket az adatokat más kereskedelmi célokra is felhasználjuk és megpróbáljuk megjósolni azokat a jövőbeli trendeket, amelyek hatással lehetnek a vállalkozásunkra. Ezt az adatkezelést összesített alapon végezzük, így a létrehozott jelentésekből vagy elemzésekből nem lehet azonosítani.

• Reklámozás - biztosítani akarjuk, hogy ha Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto, Cabforce vagy más reklámmal találkozik, akkor az releváns legyen az Ön számára és az Ön érdeklődési körére nézve, függetlenül attól, hogy a reklám egy általunk működtetett Platformon, marketingcélú e-mailjeinkben, vagy harmadik fél portálján jelenik-e meg. Ugyanezeket az információkat arra is felhasználhatjuk, hogy harmadik felek gondosan válogatott termékeinek és szolgáltatásainak reklámjait mutassuk meg Önnek. Amikor a Platformot használja, az Ön által végzett kereséseket arra használjuk fel, hogy a reklámokat az Ön érdeklődésének megfelelően alakítsuk ki. Például, ha berlini járműbérlési lehetőségeket keresett, akkor ezt az információt arra használhatjuk fel, hogy a Platformon és harmadik felek weboldalain olyan Berlinben bérelhető járművek reklámjait jelentessük meg, amelyek érdekelhetik Önt. A Platformon végzett korábbi tranzakciói során gyűjtött adatokat a reklámjaink testre szabásához is felhasználhatjuk. Az Ön személyes adatainak ilyen célra való felhasználását a saját hirdetésünk vagy harmadik fél hirdetésének hatékonyságához fűződő jogos érdekünk alapozza meg.

• Felmérések – ha Ön beleegyezik, hogy részt vesz egy felmérésben, akkor mi az Ön adatait jogos érdekünk alapján kezeljük.

• Visszaélések felderítése és megelőzése – mi felhasználhatjuk az Ön személyes adatait a visszaélések megelőzése és felderítése céljából jogos érdekünk alapján.

Az általunk Öntől kért személyes adatok köre

Önt semmi sem kötelezi arra, hogy bármilyen személyes adatát átadja nekünk. Ha azonban Szállítási foglalást kíván tenni, vagy kiegészítő szolgáltatást kíván igénybe venni, akkor meg kell adnia a foglaláshoz kért információkat. Ha nem adja meg ezeket az információkat, akkor nem leszünk képesek feldolgozni a foglalását. Hasonlóképpen bizonyos információk megadására lehet szükség, ha kérdéssel vagy panasszal keresi meg az ügyfélszolgálatunkat. Mindig tájékoztatjuk, ha ilyen információkra van szükség.

Az adatok címzettjei

A foglalás feldolgozása érdekében az adatait át kell adnunk a vonatkozó Szállítási szolgáltatónak. Ha a foglalással kapcsolatos kérdéssel vagy panasszal keres meg minket, akkor a megoldás érdekében a kérdéssel vagy panasszal kapcsolatos adatokat esetenként meg kell osztanunk a Szállítási szolgáltatóval.

Ha más szolgáltatást vásárol, akkor szükség lehet a személyes adatainak harmadik fél szolgáltatóval való megosztására azért, hogy képes legyen a szolgáltatás nyújtására. Ha a panaszát egy biztosítási kötvény hatálya alatt teszi meg, akkor szükség lehet arra, hogy a személyes adatait megosszuk a szerződés aláírójával vagy más megbízott panaszkezelővel.

Internetes hirdetési programjaink részeként a személyes adatait megoszthatjuk harmadik felekkel, akik ezeket az Ön általuk kezelt adataival kombinálva a harmadik felek weboldalain megjelenő hirdetések testre szabásához használhatják fel (amelyek lehetnek a mi saját hirdetéseink, vagy harmadik fél nevében megjelenített hirdetéseink). Ha az adatokat megosztjuk, akkor azokat titkosítással vagy más biztonsági intézkedéssel védjük.

Számos szolgáltatót veszünk igénybe a szolgáltatásaink biztosításához, amelyek közül néhány hozzáférhet az Ön adataihoz (pl. több különböző szoftverszolgáltatót veszünk igénybe, amelyek a szolgáltatásuk részeként tárolják az adatainkat). Ha harmadik felet bízunk meg azzal, hogy a nevünkben kezeljék az Ön adatait, akkor gondoskodunk arról, hogy tiszteletben tartsák az Ön személyiségi jogait, és az adatokat az adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeljék. A további részletek:

• Hosting szolgáltatók – különféle felhő-szolgáltatókat és helymegosztó szolgáltatókat veszünk igénybe, akik segítenek adataink tárolásában és kezelésében.

• Fizetésfeldolgozók – a Platformunkon fogadott befizetések kezeléséhez harmadik fél fizetésfeldolgozókat veszünk igénybe.

• Technológiaszolgáltatók – olyan szolgáltatók, amelyek különféle szolgáltatásokat nyújtanak, például segítenek nekünk hálózatunk, rendszereink és e-mailjeink biztonságossá tételében.

• Ügyfélszolgálati szolgáltatók – a munkaidőn túli ügyfélszolgálat ellátása céljából harmadik fél szolgáltatót veszünk igénybe.

• Auditorok - belső és külső audit funkcióval rendelkezünk, amelyet harmadik felek látnak el. Az auditorok segítenek abban, hogy megfeleljünk a jogi kötelezettségeinknek, beleértve a személyes adatok kezelését is. Bizonyos körülmények között ez azt jelentheti, hogy hozzáférhetnek a személyes adatok kezelését végző rendszereinkhez, vagy felülvizsgálhatják bizonyos személyes adatok kezelésének módját.

• Visszaélési adatbázisok – az iparágban rendelkezésre álló külső visszaélés-felderítési és -megelőzési adatbázisokat, továbbá nyilvánosan elérhető információkat használhatunk a lehetséges bűncselekmények vagy visszaélések megelőzése és felderítése érdekében.

• Bűnüldöző szervek – az Ön adatait megoszthatjuk a bűnüldöző szervekkel abból a célból, hogy azok kivizsgálják, felderítsék vagy megakadályozzák a lehetséges bűncselekményeket vagy visszaéléseket, jogi kötelezettség teljesítése alapján.

Külföldre történő továbbítás

Bizonyos esetekben a személyes adatait az Európai Unión kívülre továbbítjuk, olyan országba, amelynek személyi adatkezelését az Európai Bizottság nem ismeri el az Európai Unióéval azonos szintűnek. A legáltalánosabb ilyen eset, amikor a személyes adatokat egy Szállítási szolgáltatónak továbbítjuk, hogy teljesíteni tudja az Ön foglalását. A személyes adatait a vállalkozásaink működtetésével kapcsolatban is az Európai Unión kívülre továbbíthatjuk, például akkor, ha más törvényi előírások hatálya alá tartozó szolgáltatót használunk. Ha a személyes adatokat az Európai Unión kívülre továbbítjuk, akkor biztosítjuk azokat a megfelelő intézkedéseket, amelyek védik az Ön személyes adatait, és amelyekkel megfelelünk a vonatkozó adatvédelmi törvény szerinti kötelezettségeinknek. Ilyen intézkedés lehet, hogy az Európai Bizottság által elfogadott formájú szerződést kötünk azzal a jogi személyiséggel, amelynek a személyes adatokat továbbítjuk, vagy az, hogy biztosítjuk, hogy a vállalat, amelynek a személyi adatokat továbbítjuk, olyan jóváhagyott átadási mechanizmusokat alkalmazzon, mint például az EU-US Privacy Shield keretrendszer.

Ha többet szeretne megtudni a személyes adatok átadásával kapcsolatos intézkedéseinkről, vagy az ezekkel kapcsolatos megállapodások másolatára lenne szüksége, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a nyilatkozat alján feltüntetett címek valamelyikén.

Megőrzés

Az Ön személyes adatait az adatmegőrzési irányelveinknek megfelelően őrizzük meg. Az adatmegőrzési irányelv alapelve, hogy a személyes adatokat nem tároljuk az adatbekérés célja számára szükségesnél hosszabb ideig, és ezt a ránk vonatkozó minden törvényi kötelezettségnek megfelelően tesszük. Ez azt jelenti, hogy az Ön személyes adatainak megtartási ideje a személyes adat típusától függően változik. Például:

• Tranzakciók adatai – az Ön foglalásaival és az ilyen foglalások kapcsán velünk való kommunikációjával kapcsolatos adatokat annyi ideig őrizzük meg, ameddig az szükséges az Ön foglalásának elősegítése és az esetleg felmerülő problémák megoldása érdekében. Ha az Ön marketing-preferenciái olyanok, hogy marketingüzeneteket tudunk küldeni Önnek, akkor az ilyen adatokat az alábbi részletezésnek megfelelő ideig őrizzük meg.

• Hűségprogram adatai – a hűségprogramokkal kapcsolatos adatokat annyi ideig őrizzük meg, ameddig az a hűségprogramunk adminisztrálásának elősegítése érdekében szükséges.

• E-mailes marketing – a marketingüzenetek küldéséhez szükséges személyes adatok másolatát annyi ideig őrizzük meg, ameddig az szükséges az Ön marketingpreferenciáinak elősegítése érdekében. Ennek részeként az Ön tranzakcióival kapcsolatos bizonyos adatokat is megtartunk annak érdekében, hogy marketingüzeneteinket testre szabhassuk.

• Jogi igények kezelése – a személyes adatok megőrzési időtartamáról való döntés meghozatala során figyelembe vesszük, hogy ezen adatokra szükség lehet-e bármely jogi igény érvényesítéséhez vagy az azok elleni védekezéshez. Ha ilyen adatok szükségesek, akkor ezeket mindaddig megőrizhetjük, amíg az adott típusú igény érvényesítésére irányadó elévülési határidő le nem
jár (ez 2 és 12 év között változhat).

Sütik

Ez a Platform sütiket használ. A sütik kis méretű, egyszerű szövegfájlok, amelyeket egy weboldal küld és az Ön számítógépe, tabletje vagy mobiltelefonja tárol, amikor meglátogat egy weboldalt. Ezek a sütik az Ön weboldalon tett látogatásával kapcsolatos adatokat tartalmaznak. Ha többet szeretne megtudni az általunk használt sütikről, kérjük, olvassa el a sütikre vonatkozó irányelvünket.

Más webportálok

Ez a Platform más weboldalakra mutató linkeket tartalmazhat, vagy előfordulhat, hogy Ön egy másik oldalon található linkre kattintva jutott el ide. A jelen Adatvédelmi nyilatkozat kizárólag erre a Platformra és a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto vagy Cabforce által működtetett szolgáltatásokra vonatkozik, a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto vagy Cabforce Platformon való megjelenésével kapcsolatban. Ha egy linkre kattintva más weboldalra jut, akkor olvassa el annak az adatvédelmi nyilatkozatát.

Fontos információk a hozzájárulásról

Olyan esetekben, amikor a személyes adatait az Ön hozzájárulásával kezeljük, Ön ezt a hozzájárulását bármikor visszavonhatja. Hozzájárulásának visszavonásához kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a nyilatkozat alján feltüntetett címek valamelyikén. Ha az Ön hozzájárulása a marketing e-mailek fogadására vonatkozik, akkor a visszavonáshoz használhatja az e-mailben található „unsubscribe” (leiratkozás) linket. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha visszavonja a hozzájárulását, akkor a továbbiakban nem tudjuk biztosítani a vonatkozó szolgáltatást az Ön számára.

Az Ön jogai

Adott körülmények között a személyes adataira vonatkozóan Önnek a következő jogai vannak:

• Az adatokhoz való hozzáférés joga – Önnek joga van ahhoz, hogy másolatot kérjen az általunk Önről tárolt személyes adatokról, az ezen személyes adatok általunk történő kezelésével kapcsolatos egyéb információkkal együtt.

• Helyesbítéshez való jog – Önnek joga van kérnie, hogy az Önről tárolt bármilyen pontatlan adatot helyesbítsük, illetve ha hiányos adatokkal rendelkezünk, Ön kérheti, hogy úgy frissítsük az adatokat, hogy azok teljesek legyenek.

• Törléshez való jog – Önnek joga van kérni tőlünk, hogy töröljük az általunk Öntől tárolt személyes adatokat. Ezt sokszor az elfelejtés jogának is nevezik.

• Adatkezelés korlátozásához való jog vagy az adatkezelés elleni tiltakozáshoz való jog – Önnek joga van kérni, hogy egy adott célból ne kezeljük tovább az Ön személyes adatait, illetve tiltakozhat személyes adatainak általunk egy adott célból történő kezelése ellen.

• Adathordozhatósághoz való jog – Önnek joga van kérni tőlünk, hogy a személyes adatainak egy másolatát adjuk át Önnek vagy egy harmadik félnek valamely strukturált, általánosan használt, számítógéppel olvasható formátumban.

Bármelyik fenti jog érvényesítésének érdekében kérjük, hogy lépjen kapcsolatba velünk a nyilatkozat alján megadott címek valamelyikén.

Adatvédelmi nyilatkozatunk változásai

Adatvédelmi nyilatkozatunkat folyamatosan felülvizsgáljuk, és minden frissítését elhelyezzük ezen a weboldalon.

Kérdések és panaszok

Ha kérdése vagy panasza van a személyes adatok kezelésével kapcsolatban, kérjük, a következő elérhetőségeken lépjen kapcsolatba velünk:

Levélben: Data Protection Officer, ETrawler Unlimited Company, Classon House, Dundrum Business Park, Dundrum, Dublin 14, Írország
E-mailben: dpo@cartrawler.com

Önnek joga van továbbá panaszt benyújtani az Irish Data Protection Commission (Írországi Adatvédelmi Bizottság) nevű hatóságnál, ha nem elégedett személyes adatainak a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto vagy Cabforce által történő bármilyen kezelésével. A panasz benyújtásával kapcsolatos részletek a következő dokumentumban találhatók: (https://www.dataprotection.ie/docs/Contact-us/11.htm), illetve hívhatja a Data Protection Commission telefonszámát: 353 (0)761 104 800.