Menü

Adatvédelmi nyilatkozat

Ez az adatvédelmi nyilatkozat az Ön azon személyes adatainak kezelésével kapcsolatos részletekkel foglalkozik, amelyeket a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto & Cabforce weboldalon, illetve a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto & Cabforce-hoz tartozó bármely mobiltelefonos oldalon és alkalmazáson (a továbbiakban: „Platform”) keresztül gyűjtünk be: hogyan dolgozzuk fel az ilyen adatokat és kik számára fedhetjük fel őket. Ez a közlemény megmagyarázza az Ön vonatkozó adatvédelmi törvények – beleértve az EU általános adatvédelmi szabályozását („GDPR”) is – szerinti jogait az Ön adatainak általunk végzett feldolgozásával kapcsolatban.

Rólunk

Az ETrawler Unlimited Company t/a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto & Cabforce (bejegyzett székhelye: Classon House, Dundrum Business, Dundrum, Dublin 14) a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto & Cabforce Platform tulajdonosa és üzemeltetője, így az ebben az adatvédelmi közleményben leírt adatok kezelője is. A „mi”, „minket” és „miénk” hivatkozások ezért ebben a közleményben a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto & Cabforce-ra hivatkoznak.
Járműbérlési és egyéb szárazföldi szállítási szolgáltatásokat, mint például busz-, vonat- és taxiszolgáltatásokat („Szállítás”), valamint utazással kapcsolatos kiegészítő termékeket és szolgáltatásokat kínálunk megrendelőinknek.
A nyilatkozat végén található címeken kapcsolatba léphet velünk, illetve a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos kérdéseit felteheti az adatvédelmi megbízottunknak a dpo@cartrawler.com e-mail címen.
Az általunk feldolgozott személyes adatok
Azért, Szállítással, illetve bármilyen kiegészítő szolgáltatással kapcsolatos foglalását feldolgozhassuk, bizonyos információkat kérünk Öntől, mint például a neve, címe, e-mail címe, fizetési információi és foglalási adatai. A Platformunk elérésére használt eszközéről is gyűjtünk bizonyos adatokat, mint például az IP-cím, a böngésző, illetve az Ön által használt eszköz típusa. Az általunk gyűjtött információkon túl esetenként olyan információkat is kapunk, amelyeket harmadik felek gyűjtenek be a mi nevünkben, például akkor, amikor egy harmadik fél weboldalán a Hilday Autos reklámját látja.
Az általunk Önről gyűjtött információk legtöbbje olyan, amit Ön adott meg nekünk. Ezek a következők lehetnek:
• Szállítási árajánlat – ha a Szállítás árajánlatát kéri, akkor begyűjtjük a nevét, e-mail címét, IP-címét és az ajánlatkérési hivatkozást. Ha telefonon lépett kapcsolatba velünk, akkor a birtokunkba kerül az Ön telefonszáma és a beszélgetésünk felvétele.
• Lemondó e-mailek és telefonhívások – ha Ön megkezdi, de nem fejezi be a foglalást, korlátozott számú adat akkor is hozzánk kerül, mint például a neve, e-mail címe és telefonszáma (a velünk való kommunikáció típusától függően).
• Foglalási adatok – a nálunk végzett foglalás esetén a foglalás feldolgozása érdekében információkat kérünk Öntől. Ilyen információ az Ön neve, címe, e-mail címe, telefonszáma és a fizetési információi.
• Kérdések és reklamációk – ha kérdéssel vagy panasszal keresi meg ügyfélszolgálatunkat, akkor rögzítjük a kérdés vagy a panasz adatait, valamint a kérdés vagy panasz kezelési módját a rendszereinkben. A kérdéssel vagy panasszal kapcsolatban további adatokat kérhetünk a vonatkozó Szállítási vagy más szolgáltatótól, ezeket szintén rögzítjük a rendszereinkben.
• Biztosítási kötvény – ha biztosítást köt valamelyik biztosító partnerünknél, akkor a kötvény megvásárlásának megkönnyítése érdekében begyűjtjük az Ön nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát, foglalási hivatkozását, IP-címét és fizetési adatait.
• Egyéb kiegészítő termékek és szolgáltatások – ha bármilyen más kiegészítő szolgáltatást, például parkolást foglal vagy vásárol, akkor olyan információkat kérünk Öntől, amelyekre a kérésének feldolgozásához szükségünk van. Ilyen információ az Ön neve, címe, e-mail címe, telefonszáma, foglalási hivatkozása, IP-címe és a fizetési információi.
• Eseti taxifoglalás adatai
 Ha regisztrál az eseti taxifoglalási appunkba, akkor begyűjtjük a nevét, e-mail címét, hűségprogram-azonosítóját (ha van) és -jelszavát, valamint a fizetési információkat.
 Amikor az eseti taxifoglalási appunkat használja, bekérjük a nevét, e-mail címét és fizetési információit. Az app használata vagy az utazás során begyűjtjük a tartózkodási hely-adatait is.
• Tartózkodási hely-adatok – ha mobiltelefonnal használja a szolgáltatásunkat, és engedélyezte rajta a helymeghatározási szolgáltatásokat, akkor rögzítjük a tartózkodási helyét, hogy segíthessünk a helyi Szállítási vagy más szolgáltatások megtalálásában. Az IP-címét is felhasználjuk arra, hogy megállapítsuk, melyik országból végzi a foglalást.
• Hűségprogram-adatok – ha csatlakozik a hűségprogramunkhoz, pl. a MyAccounthoz, akkor tároljuk a nevét, e-mail címét, telefonszámát, születési dátumát, felhasználónevét és jelszavát, valamint foglalási előzményeit.
• E-mail marketing – amikor bekérjük az Ön e-mail címét, akkor feljegyezzük, hogy szeretne-e e-mailben üzeneteket kapni a saját termékeinkről és szolgáltatásainkról, illetve mások termékeiről és szolgáltatásairól.
• Felmérések – ha részt vesz egy felmérésben, akkor feljegyezzük a kérdésekre adott válaszait a nevével és az e-mail címével együtt.
Az általunk automatikusan gyűjtött személyes információk:
A Platformunk használata során különböző technológiákkal automatikusan rögzítünk az Ön által használt készülékkel kapcsolatos adatokat, valamint azt, hogy miképpen kommunikál a Platformmal. Ilyen információk:
• Az eszköz adatai – automatikusan adatokat gyűjtünk az Ön által használt készülékről, beleértve az IP-címét, az eszköz azonosítóját, a böngészőt és az eszközön futó operációs rendszert.
• Hogyan kommunikál a Platformmal – adatokat rögzítünk arról, hogy hogyan használja a Platformunkat, pl. a látogatás dátuma és ideje, milyen oldalakat néz meg, mennyi ideig marad az oldalakon, hova kattint az oldalakon, valamint az Ön által esetleg tapasztalt összeomlások vagy programhibák adatai.
• Hogyan jutott el a Platformra – ahol tudjuk, rögzítjük, hogy hogyan érkezett a Platformunkra (pl. keresőből, vagy egy reklámunkra kattintva).
A személyes adatok forrásai
Bár főként közvetlenül Öntől gyűjtünk adatokat, vannak olyan helyzetek, amikor harmadik fél forrásokból is gyűjtünk adatokat. Ilyen körülmények:
• Harmadik felek – működtetünk egy programot, amellyel harmadik felek a mi nevünkben reklámozzák a Platformunkat. Ha Ön egy ilyen reklámra kattint, akkor a mi Platformunkra irányítódik át egy olyan technológia használatával, amellyel megtudhatjuk, hogy melyik harmadik fél hivatkozott ránk. Ezután követjük, hogy Ön végez-e foglalást, és ha igen, akkor ezt a foglalást a vonatkozó harmadik félhez kapcsoljuk a neki járó jutalékfizetés céljából. Az Ön személyes adatait azonban nem adjuk át a harmadik félnek.
• Szolgáltató – ha bármilyen probléma akad a Szállítási vagy más szolgáltatóval, akkor a szolgáltató kapcsolatba léphet velünk a problémával kapcsolatos információkkal.
• Reklámok – a reklámok megjelenítésével kapcsolatban harmadik féllel való együttműködésünk során olyan technológiákat használhatunk (például sütiket vagy pixeljelöléseket), amelyek rögzítik, hogy Ön miként kezeli ezeket a reklámokat. Ezeket az adatokat egyes esetekben olyan sütik és pixeljelölések küldik nekünk, amelyeket a mi nevünkben ezek a harmadik felek helyeztek el. A nekünk küldött adatok anonim módon érkeznek.

A feldolgozás céljai és jogi alapja

Az Ön személyes adatai felhasználásának fő célja, hogy feldolgozzuk a Szállítási és kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó foglalásait, valamint, hogy kezeljük az ilyen foglalásokkal kapcsolatban felmerülő kérdéseket és problémákat. Az Ön személyes adatait bizonyos más célra is használjuk, például arra, hogy testre szabott, e-maileket és reklámokat küldjünk Önnek, a Platform használatának figyelése pedig segít abban, hogy javítsuk és alakítsuk a megjelenésünket.
A következőkben tovább részletezzük a feldolgozást igazoló feldolgozási és jogi alapokat:
• Szállítási árajánlat – a személyes adatait azért dolgozzuk fel, hogy Szállítási árajánlatot adhassunk Önnek. Ezeket az adatokat azért szükséges feldolgoznunk, hogy még a lehetséges Szállítási szerződés megkötése előtt megtehessük a kérésével kapcsolatos lépéseket.
• Lemondó e-mail és telefonhívás – a személyes adatokat azért dolgozzuk fel, hogy kapcsolatba léphessünk Önnel és láthassuk, hogy a foglalás során találkozott-e problémákkal. Ezt abból a jogos érdekből tesszük, hogy minőségi ügyfélszolgálatot biztosíthassunk, és ne legyenek problémák a Platformunkkal.
• Foglalások – a személyes adatait a nálunk és a Szállítási szolgáltatóknál tett foglalásait feldolgozhassuk, és hogy Ön kezelhesse foglalásait a Platformon. Ha az Ön adatait ilyen célból dolgozzuk fel, akkor vagy azért tesszük, mert ez szükséges a szerződés végrehajtásához, vagy azért, mert jogos érdekeink fűződnek a Szállítási foglalási szolgáltatások biztosításához.
• Biztosítás / egyéb kiegészítő termék vagy szolgáltatás – ha a Szállítási foglalásával kapcsolatban biztosítást köt az egyik biztosító partnerünkkel, vagy más kiegészítő szolgáltatást foglal le, akkor az Ön adatait a szolgáltatás foglalása érdekében használjuk fel. Ha az Ön adatait ilyen célból dolgozzuk fel, akkor vagy azért tesszük, mert ez szükséges a szerződés végrehajtásához, vagy azért, mert jogos érdekeink fűződnek a szolgáltatás biztosításához.
• Kérdések és reklamációk - ha kérdést küld nekünk, vagy panasza van a Szállítás vagy bármely más kiegészítő szolgáltatás foglalásával kapcsolatban, akkor az Ön személyes adatait a kérdés megválaszolása, illetve a panaszának megoldása érdekében használjuk fel. Ha a személyes adatokat kérdés vagy panasz kapcsán használjuk fel, akkor ezt az ügyfél kérdéseinek és panaszainak kezelésére vonatkozó jogos érdekünkből tesszük. Ha önkéntesen ad meg adatokat az egészségével kapcsolatban, akkor ezt a személyes adatot azért használjuk fel, mert ehhez Ön kifejezett hozzájárulását adta a kérdésének vagy panaszának kezelése érdekében.
• Eseti taxifoglalás app – az adatokat az On Demand Taxi App-ba való regisztrálás és az app használatának segítése érdekében használjuk fel. Ennek vagy az az alapja, hogy erre a szerződésünk kötelez, vagy az, hogy jogos érdekünk ennek a szolgáltatásnak a biztosítása az ügyfeleink számára.
• Hűségprogramok – ahol van hűségprogram, ott a személyes adatokat a hűségprogram kezeléséhez, a hűségpontok hozzáadásához/levonásához használjuk fel, és így tudjuk értesíteni Önt a hűségprogram jutalmairól is. Ezen adatok feldolgozásának alapja, hogy ez szükséges az Önnel kötött szerződés teljesítéséhez.
• E-mail marketing - ha a szolgáltatás nyújtásával kapcsolatban bekértük az Ön e-mail címét, akkor az Ön által megadott marketing-preferenciáktól függően e-maileket küldhetünk Önnek olyan termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban, amelyek érdekelhetik Önt. Az ilyen e-mailek küldésének alapja a termékeink és szolgáltatásaink marketingjéhez fűződő jogos érdekünk.
• Szolgáltatásaink biztosítása és javítása - a Platform és a szolgáltatások használatával kapcsolatban gyűjtött adatokat, például az eszközének adatait, vagy a Platform és a szolgáltatások használati módjával kapcsolatos adatokat a szolgáltatások biztosítása és az élmény személyre szabása érdekében használjuk fel. Ezeket az adatokat az általunk bevezetni kívánt új szolgáltatások teszteléséhez, a Platform használatának elemzéséhez, valamint a szolgáltatásaink értékeléséhez és javításához is felhasználjuk. Ahol csak lehetséges, ezeket az adatokat anonim módon használjuk fel. Személyes adatainak ilyen felhasználásának alapja a szolgáltatásaink működtetéséhez, javításához és biztosításához fűződő jogos érdekünk.
• Analízis és jelentések – a foglalással kapcsolatos adatokat az üzlet működésére vonatkozó belső jelentések létrehozására használjuk fel. Ezeket az adatokat más kereskedelmi célokra is felhasználjuk és megpróbáljuk megjósolni azokat a jövőbeli trendeket, amelyek hatással lehetnek a vállalkozásunkra. Ezt az adatkezelést összesített alapon végezzük, így a létrehozott jelentésekből vagy elemzésekből nem lehet azonosítani.
• Reklámozás - biztosítani akarjuk, hogy ha a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto & Cabforce vagy mások reklámjaival találkozik, akkor azok Önre és az Ön érdeklődésére vonatkozzanak, akár az általunk működtetett Platformon, akár a marketing e-mailjeinkben, akár harmadik fél weboldalán jelennek meg. Ugyanezeket az információkat arra is felhasználhatjuk, hogy harmadik felek gondosan válogatott termékeinek és szolgáltatásainak reklámjait mutassuk meg Önnek. Amikor a Platformot használja, az Ön által végzett kereséseket arra használjuk fel, hogy a reklámokat az Ön érdeklődésének megfelelően alakítsuk ki. Például, ha berlini járműbérlési lehetőségeket keresett, akkor ezt az információt arra használhatjuk fel, hogy a Platformon és harmadik felek weboldalain olyan Berlinben bérelhető járművek reklámjait jelentessük meg, amelyek érdekelhetik Önt. A Platformon végzett korábbi tranzakciói során gyűjtött adatokat a reklámjaink testre szabásához is felhasználhatjuk. Az Ön személyes adatainak ilyen célra való felhasználását a saját hirdetésünk vagy harmadik fél hirdetésének hatékonyságához fűződő jogos érdekünk alapozza meg.
• Felmérések – ha Ön beleegyezik, hogy részt vesz egy felmérésben, akkor az adatait az Ön egyetértésével használjuk fel.

Az általunk kért személyes adatai

Önt semmi sem kötelezi arra, hogy bármilyen személyes adatát átadja nekünk. Ha azonban Szállítási foglalást kíván tenni, vagy kiegészítő szolgáltatást kíván igénybe venni, akkor meg kell adnia a foglaláshoz kért információkat. Ha nem adja meg ezeket az információkat, akkor nem leszünk képesek feldolgozni a foglalását. Hasonlóképpen bizonyos információk megadására lehet szükség, ha kérdéssel vagy panasszal keresi meg az ügyfélszolgálatunkat. Mindig tájékoztatjuk, ha ilyen információkra van szükség.

Az adatokat fogadók

A foglalás feldolgozása érdekében az adatait át kell adnunk a vonatkozó Szállítási szolgáltatónak. Ha a foglalással kapcsolatos kérdéssel vagy panasszal keres meg minket, akkor a megoldás érdekében a kérdéssel vagy panasszal kapcsolatos adatokat esetenként meg kell osztanunk a Szállítási szolgáltatóval.
Ha más szolgáltatást vásárol, akkor szükség lehet a személyes adatainak harmadik fél szolgáltatóval való megosztására azért, hogy képes legyen a szolgáltatás nyújtására. Ha a panaszát egy biztosítási kötvény hatálya alatt teszi meg, akkor szükség lehet arra, hogy a személyes adatait megosszuk a szerződés aláírójával vagy más megbízott panaszkezelővel.
Internetes hirdetési programjaink részeként a személyes adatait megoszthatjuk harmadik felekkel, akik ezeket az Ön általuk kezelt adataival kombinálva a harmadik felek weboldalain megjelenő hirdetések testre szabásához használhatják fel (amelyek lehetnek a mi saját hirdetéseink, vagy harmadik fél nevében megjelenített hirdetéseink). Ha az adatokat megosztjuk, akkor azokat titkosítással vagy más biztonsági intézkedéssel védjük.
Számos szolgáltatót veszünk igénybe a szolgáltatásaink biztosításához, amelyek közül néhány hozzáférhet az Ön adataihoz (pl. több különböző szoftverszolgáltatót veszünk igénybe, amelyek a szolgáltatásuk részeként tárolják az adatainkat). Ha harmadik felet bízunk meg azzal, hogy a nevünkben kezeljék az Ön adatait, akkor gondoskodunk arról, hogy tiszteletben tartsák az Ön személyiségi jogait, és az adatokat az adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeljék. A további részletek:
• Hosting szolgáltatók – több felhő-szolgáltatót és helymegosztó szolgáltatót veszünk igénybe az adataink tárolásához és kezeléséhez.
• Fizetés-feldolgozók – a Platformon fogadott befizetések kezeléséhez harmadik fél fizetés-feldolgozókat veszünk igénybe.
• Technológia-szolgáltatók – olyan szolgáltatók, amelyek a hálózatunk, rendszereink és e-mailjeink biztonságossá tételében segítenek.
• Ügyfélszolgálatok – a munkaidőn túli ügyfélszolgálathoz harmadik fél szolgáltatót veszünk igénybe.
• Auditorok - belső, és harmadik fél által biztosított auditálást alkalmazunk. Az auditorok segítenek abban, hogy megfeleljünk a jogi kötelezettségeinknek, beleértve a személyes adatok kezelését is. Bizonyos körülmények között ez azt jelentheti, hogy hozzáférhetnek a személyes adatok kezelését végző rendszereinkhez, vagy felülvizsgálhatják bizonyos személyes adatok kezelésének módját.

Átadás külföldre

Bizonyos esetekben a személyes adatait az Európai Unión kívülre továbbítjuk, olyan országba, amelynek személyi adatkezelését az Európai Bizottság nem ismeri el az Európai Unióéval azonos szintűnek. A legáltalánosabb ilyen eset, amikor a személyes adatokat egy Szállítási szolgáltatónak továbbítjuk, hogy teljesíteni tudja az Ön foglalását. A személyes adatait a vállalkozásaink működtetésével kapcsolatban is az Európai Unión kívülre továbbíthatjuk, például akkor, ha más törvényi előírások hatálya alá tartozó szolgáltatót használunk. Ha a személyes adatokat az Európai Unión kívülre továbbítjuk, akkor biztosítjuk azokat a megfelelő intézkedéseket, amelyek védik az Ön személyes adatait, és amelyekkel megfelelünk a vonatkozó adatvédelmi törvény szerinti kötelezettségeinknek. Ilyen intézkedés lehet, hogy az Európai Bizottság által elfogadott formájú szerződést kötünk azzal a jogi személyiséggel, amelynek a személyes adatokat továbbítjuk, vagy az, hogy biztosítjuk, hogy a vállalat, amelynek a személyi adatokat továbbítjuk, olyan jóváhagyott átadási mechanizmusokat alkalmazzon, mint például az EU-US Privacy Shield keretrendszer.
Ha többet szeretne megtudni a személyes adatok átadásával kapcsolatos intézkedéseinkről, vagy az ezekkel kapcsolatos megállapodások másolatára lenne szüksége, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a nyilatkozat alján feltüntetett címek valamelyikén.

Megőrzés

Az Ön személyes adatait az adatmegőrzési irányelveinknek megfelelően őrizzük meg. Az adatmegőrzési irányelv alapelve, hogy a személyes adatokat nem tároljuk az adatbekérés célja számára szükségesnél hosszabb ideig, és ezt a ránk vonatkozó minden törvényi kötelezettségnek megfelelően tesszük. Ez azt jelenti, hogy az Ön személyes adatainak megtartási ideje a személyes adat típusától függően változik. Például:
• Tranzakciók adatai – a foglalásaival és a velünk való ezzel kapcsolatos kommunikációval kapcsolatos adatokat a szükséges ideig őrizzük meg annak érdekében, hogy segítség az Ön foglalását és az esetleg felmerülő problémák megoldását. Ha az Ön marketing-preferenciái olyanok, hogy marketingüzeneteket tudunk küldeni Önnek, akkor az ilyen adatokat az alábbi részletezésnek megfelelő ideig őrizzük meg.
• Hűségprogram adatai – a hűségprogramokkal kapcsolatos adatokat annyi ideig őrizzük meg, ameddig a hűségprogram kezeléséhez szükség van rájuk
• E-mail marketing – a marketingüzenetek küldéséhez szükséges személyes adatok másolatát annyi ideig őrizzük meg, amíg azokra az Ön marketing-preferenciáinak segítése érdekében szükség van. Ennek részeként az Ön tranzakcióival kapcsolatos bizonyos adatokat is megtartunk annak érdekében, hogy marketingüzeneteinket testre szabhassuk.
• Jogi panaszok kezelése – a személyes adatok megtartási idejének felmérése során figyelembe vesszük, hogy az adatokra szükség lehet-e a jogi panaszok megoldásához vagy az azok elleni védekezéshez. Ha ilyen adatok szükségesek, akkor ezeket addig megtarthatjuk, amíg az adott típusú panasz megtételére vonatkozó törvényes határidő le nem jár (2 két és és 12 év között változhat).

Sütik

Ez a Platform sütiket használ. A sütik kis méretű, egyszerű szövegfájlok, amelyeket egy weboldal küld és az Ön számítógépe, tabletje vagy mobiltelefonja tárol, amikor meglátogat egy weboldalt. Ezek a sütik az Ön weboldalon tett látogatásával kapcsolatos adatokat tartalmaznak. Ha többet szeretne megtudni az általunk használt sütikről, kérjük, olvassa el a sütikre vonatkozó irányelvünket.

Más weboldalak

Ez a Platform más weboldalakra mutató linkeket tartalmazhat, vagy előfordulhat, hogy Ön egy másik oldalon található linkre kattintva jutott el ide. Ez a személyes adatvédelmi nyilatkozat erre a Platformra, és a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto & Cabforce által működtetett szolgáltatásokra vonatkozik, a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto & Cabforce Platformon való megjelenésével kapcsolatban. Ha egy linkre kattintva más weboldalra jut, akkor olvassa el annak az adatvédelmi nyilatkozatát.

Fontos tájékoztatás a hozzájárulásról

Olyan esetekben, amikor a személyes adatait az Ön hozzájárulásával kezeljük, Ön ezt a hozzájárulását bármikor visszavonhatja. Hozzájárulásának visszavonásához kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a nyilatkozat alján feltüntetett címek valamelyikén. Ha az Ön hozzájárulása a marketing e-mailek fogadására vonatkozik, akkor a visszavonáshoz használhatja az e-mailben található „unsubscribe” (leiratkozás) linket. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha visszavonja a hozzájárulását, akkor a továbbiakban nem tudjuk biztosítani a vonatkozó szolgáltatást az Ön számára.

Az Ön jogai

Adott körülmények között a személyes adataira vonatkozóan Önnek a következő jogai vannak:
• Az adatokhoz való hozzáférés joga – Önnek joga van ahhoz, hogy kérje az általunk tárolt személyes adatainak másolatát, az ezeknek a személyes adatoknak a kezelésével kapcsolatos egyéb adatokkal együtt.
• A javítás joga – Önnek joga van az Ön nálunk tárolt bármilyen pontatlan adat javítását kérni, illetve, ha hiányos információkkal rendelkezünk, Ön kérheti, hogy úgy frissítsük az információkat, hogy azok helyesek legyenek.
• A törlés joga – Önnek joga van azt kérni tőlünk, hogy töröljük az Ön nálunk tárolt személyes adatait. Ezt sokszor az elfelejtés jogának is nevezik.
• Az adatfeldolgozás korlátozásának vagy megtagadásának joga – Önnek joga van azt kérni, hogy egy adott célból ne dolgozzuk fel tovább a személyes adatait, illetve letilthatja a személyes adatainak egy adott célból való feldolgozását.
• Adat hordozhatóságának joga – Önnek joga van, hogy azt kérje, hogy a személyes adatainak egy másolatát adjuk át Önnek vagy egy harmadik félnek egy strukturált, általánosan használt, számítógéppel olvasható formátumban.
Bármelyik fenti jog érvényesítésének érdekében kérjük, hogy lépjen kapcsolatba velünk a nyilatkozat alján megadott címek valamelyikén.

Az adatvédelmi nyilatkozatunk változásai

Adatvédelmi nyilatkozatunkat folyamatosan felülvizsgáljuk, és minden frissítését elhelyezzük ezen a weboldalon.

Kérdések és reklamációk

Ha kérdése vagy panasza van a személyes adatok kezelésével kapcsolatban, kérjük, a következő elérhetőségeken lépjen kapcsolatba velünk:
Levélben: Data Protection Officer, Holiday Autos, Classon House, Dundrum Business Park, Dundrum, Dublin 14, Ireland
E-mailben: dpo@cartrawler.com

A nem elégedett a Holiday Autos, Argus Car Hire, Dégrifauto & Cabforce bármilyen személyes adatkezelésével lem elégedett, panaszt nyújthat be az Irish Data Protection Commission-hoz (Írországi Adatvédelmi Bizottság). A panasz benyújtásával kapcsolatos részletek a következő dokumentumban találhatók: (https://www.dataprotection.ie/docs/Contact-us/11.htm), illetve hívhatja a Data Protection Commission telefonszámát: 353 (0)761 104 800.